CICLE DE CONCERTS DE PERATALLADA

Música de cambra, interpretada per joves talents, a l’abast de tothom i en un marc incomparable com és el poble medieval de Peratallada al municipi de Forallac.

Juliol 2018

Església de Sant Esteve de Peratallada

Viola Concerts, aposta per acostar la música de cambra de qualitat al màxim de persones possibles. Oferir la possibilitat que la gent pugui gaudir d’un concert cada dissabte de juliol, en un entorn amb un encant i una bellesa immillorable com és Peratallada i encara més, a l’interior del de l’església romànica de Sant Esteve.

Els concerts van a càrrec de joves formacions de música de cambra. Hem donat la possibilitat a que molts músics extraordinaris siguin caps de cartell ja que en el cicle només actuen joves de 17 a 29 anys.

Cada concert té un aforament màxim de 180 persones, cosa que fa que concerts siguin únics i exclusius.

Les entrades es poden reservar a violaconcerts@gmail.com, o comprar a l’Oficina de Turisme de Peratallada i al mateix dia del concert a taquilla.  

Entrades Anticipades: 5 euros.

Entrades Taquilla: 7 euros.

 

 

 

LLISTAT DE GRUPS QUE PARTICIPEN AL CICLE PERATALLADA 2018

Akuos duo és una nova proposta musical fundada recentment a les comarques gironines. Es tracta d’un duo de violoncels format per les dues joves violoncel·listes Maria de Palol i Anna Caner. Després de formar-se en la interpretació del violoncel al Conservatori del Liceu i al Conservatori Superior de les Illes Balears respectivament, coincideixen col·laborant amb la Jove Orquestra Auditori de Girona i a partir d’allà comencen una estreta col·laboració que desemboca en aquest nou projecte. El repertori treballat pel duo engloba una variada oferta musical que inclou tant les obres clàssiques escrites per a aquesta formació de compositors com Mozart, Bártok o Marcello fins a arranjaments de peces modernes i música popular. Les dues integrants compaginen el duo amb molts altres projectes musicals com la col.laboració amb l’Orquestra Simfònica del Vallès o l’ampliació de la seva formació a través del Màster en Interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya. A més, les dues desenvolupen una tasca pedagògica com a professores de violoncel.

Graduats amb honors del Conservatori Superior del Liceu, el Quartet Torner es forma en aquesta institució sota el mestratge de Paul Cortese. Aquest darrer any han estat seleccionat com a grup de cambra destacat del Conservatori per participar al Cicle “Liceu Cambra”, on ha pogut rebre consells de formacions tant prestigioses com el Quartet Casals o el Quartet Hagen. El seu so i la seva personalitat eloqüent els ha portat a oferir concerts arreu de la geografia catalana, sent convidat a tocar a espais tant emblemàtics com el Saló dels Miralls del Teatre del Liceu o el Museu Nacional d’Art de Catalunya. 

L’any 2014 formem el Trio Lignum i iniciem aquest projecte musical sorgit de l’amistat i del’interès per la música de cambra de petit format. De seguida ens adonem, després d’haver participat molts anys en orquestres joves (JONC, JONDE, JOSG, NJO, EGO, JOAG…) i professionals (OBC, Orquestra de Cambra d’Israel, Orquestra Cambra Granollers, Giorquestra, Orquestra Camera Musicae, Orquestra del Vallès…), la flexibilitat musical i el gratificant resultat que aporta tocar en un grup de cambra reduït. És en aquest moment, amb la il·lusió de poder crear un projecte propi, quan decidim tirar endavant el Trio Lignum.

Les components d’aquest grup són Maria Ferriol i Elisabet Barroso. Les intèrprets es van conèixer al Conservatori de Girona, on van fer música de cambra juntes. Maria Ferriol és soprano, començà els seus estudis de cant a Holanda i els finalitzà al centre del Liceu. Elisabet Barroso és pianista, s’està formant en el Conservatori del Liceu, cursant l’últim any dels seus estudis. El duo Magnus ha tingut l’oportunitat de participar en el Festival de Peratallada durant dos estius seguits, actuar en l’Acadèmia de les Belles Arts de Sabadell, i oferir varis concerts a Girona.